תיאור ומראה:
מקור השם הוא מהמילה היוונית “קריסוס” שפירושה: מוזהב ויסוד הבריליום שהוא אחד ממרכיביה. מופיעה במספר צבעים: ירוק, כתום, אדום, צהוב, תכלכל וחסר-צבע. יש גרסה נדירה שלה שנראית כמו כוכב בעל שש קרניים. אבני הקריסובריל הנפוצות ביותר הן בצהוב-כתום וירוק. ניתן למצוא בה את תופעת עין החתול, ולמעשה, עין-החתול בקריסובריל היא היקרה ביותר מבין האבנים בהן ניתן למצוא את התופעה, ולרוב כשאומרים “עין-החתול” מתכוונים לקריסובריל.
מידע גימולוגי:
הקריסובריל היא למעשה משפחה, אליה משתייכת גם האלכסנדריט. המבנה הכימי: BeAl2o4 תערובת של בריליום, אלומיניום וחמצן. יש בה אמנם את יסוד הבריליום (המתבטא גם בשמה) אך היא אינה קשורה למשפחת הבריל. מתגבשת במבנה פנימי אורתהורומבי, יכולה להופיע כלוח שטוח או בצורת משושה, צורה שאופיינית בדרך כלל למבנה ההתגבשות ההקסהגונלי. שקופה למחצה עד אטומה. דרגת הקשיות שלה גבוהה מאד: 8.5 קשות ממנה רק אבני הקורונדום והיהלום. בעלת קשיחות (התנגדות לשבירה) גבוהה יחסית, מה שהופך אותה לאבן מצוינת לליטוש. משקלה הסגולי הממוצע הוא 3.67 גרם לסמ”ק.
שימוש אנרגטי כללי:
הקריסובריל הצהובה-כתומה עוזרת בעיקר לעשות את החיבור בין צ’קרת הטבור, המחברת לאנרגיה של החיים הארציים, עם צ’קרת הכתר, המחברת לאור הגבוה, האלוהי. צבעה של צ’קרת הטבור הוא צהוב/זהוב, וזה גם הצבע של האור ושל הנוכחות המנטלית.
היבט רוחני:
עוזרת לאדם להעריך את עצמו יותר ולרצות לעשות את כל מעשיו בצורה טובה יותר. עוזרת לשמור על עקביות בהתפתחות ובריפוי בכל הרבדים: גם בהתפתחות הנפשית וגם בשיפור המצב הפיזי.
היבט מחשבתי:
נוכחותה עוזרת להכניס מימדים אלוהיים לעשייה ארצית, וכן להשתמש בחשיבה על-מנת לשפר ולהשביח את העשייה, ובמקביל לוותר על דפוסי התנהגות שאינם משרתים עוד.
היבט רגשי:
יש לה נוכחות עוצמתית ורכה בו זמנית. היא עוזרת להכניס הרמוניה פנימית לחיים, מגבירה את היכולת לסלוח לאנשים קרובים במידה והתעוררו קשיים ביחסים איתם, ומאפשרת באופן כללי לראות את מקומו של הזולת במסגרת של מערכת יחסים, הבנת וקבלת דעות ועמדות שונות.
היבט פיזי:
ניתן להעזר בה לאיזון הורמונלי. טובה לאנשים שהכולסטרול שלהם גבוה או נמוך מדי, וכן מאזנת את האיברים הקשורים לניקוי הגוף: הכבד, הלבלב והכליות.
השוני בין אלכסנדריט וקריסובריל:
האלכסנדריט גם היא טובה לחיבור בין הצ’קרות השונות אך בעוד שהקריסובריל הצהובה מחברת את הכתר עם הטבור, תחבר האלכסנדריט בין העין השלישית, הלב והבסיס. כמו כן היא מחברת בין הגופים השונים. היא מעוררת יצירתיות ומשמשת כאבן של הגנה. כמו הקריסובריל הצהובה, גם האלכסנדריט מגבירה את השאיפה למצוינות ועוזרת לנו לראות את הדרך בה אנו הולכים מתוך ראייה רחבה יותר כדי לקבל תמונה אמיתית וריאלית של מקומנו בעולם.
קישור למחיצה של האלכסנדריט