תיאור ומראה:
זהו סלע המשלב ג’ספר (אבן קוורץ אטומה) עם בזלת. לרוב במראה של פסים המשלבים גוון כהה עם בהיר, בדוגמאות של פסים או כתמים בצורות שונות. השילוב עשוי להכיל צבע שחור, אפור, אדום או חום עם לבן, בז’ או צהבהב. שמה ניתן לה כתוצאה מהמראה המזכיר דוגמת עור-זברה. נמצאה עד היום רק באיזור מכרות ספציפי באוסטרליה. נחשבת לאבן עתיקה, גילן של חלק מאבנים אלה מוערך ב-600 מיליון שנה.
סלע הבזלת:
זהו סלע הנוצר מהתפרצות הר-געש. הוא כהה יחסית לרוב צפוף וסמיך ולעיתים נקבובי. ניתן למצוא בזלת בישראל בעיקר בצפון הארץ ובמכתש רמון. מכינים מהבזלת את האבנים החמות המשמשות לעיסוי.
מידע גימולוגי:
מבנה ההתגבשות הקריסטלי הפנימי מעורב: הקסהגונלי-משושה (של הקוורץ) עם אמורפי חסר סדר-פנימי של הבזלת. הקשיות הממוצעת 7. אבן הזברה תמיד אטומה. גם הנוסחה הכימית אינה קבועה, ובזכות הנקבוביות המאפיינת את הבזלת, המשקל הסגולי אינו קבוע ומשתנה בהתאם ליחס בין כמות הקוורץ לבזלת באבן.
שימוש אנרגטי:
משלבת את תכונות הג’ספר עם הבזלת. הג’ספר מחברת את המשתמש בה לגופו הפיזי ולטבע בכלל. בעוד שהבזלת נוצרת מלבה שקפאה, ויש לה יכולת להכיל אנרגיה חזקה ולשחררה בהדרגה. השילוב שלהן באבן הזברה מחזק את המודעות לבריאות הפיזית ואת החיבור לעוצמות הטבע. היא מתאימה לטיילנים, מטפסי הרים, יורדי ים ולמי שמרבים להמצא בטבע.
היבט רוחני:
מצוינת בליווי כשהמשתמש בה משלב מסע פיזי עם מסע פנימי. עוזרת להביט פנימה ולראות לעומקם של דברים. ניתן לאחוז אותה בזמן מדיטציה, משאירה את המשתמש בה מחובר למימד הפיזי מבלי לקרקעו יותר מדי.
היבט מחשבתי:
עוזרת לרכז את המחשבות, כשיש הרבה סוגיות מטרידות שיוצרות גודש מחשבתי אחיזתה יכולה לרכך ולמוסס את הגודש.
היבט רגשי:
עוזרת לסגל הלך רוח רגוע, מעצימה יכולת להיות אמפטיים וחומלים. נותנת חיזוק להתמודדות עם כעסים, עצב ואנרגיות קשות. טוב לאחוז אותה ביד בתקופות משבר, עוזרת לפזר ולהמיס משקעים של כעס שעולים בתקופות כאלה.
היבט פיזי:
מחזקת באופן כללי את הגוף הפיזי ומעצימה את יכולת הסיבולת. מומלצת לספורטאים, רקדנים, סבלים, פועלים למיניהם וכו’… מרגיעה התכווצויות שרירים על ידי הנחה על השריר עצמו.