תיאור ומראה:
מופיעה בלבן, אפור, ורוד, סגול, כחול ותכלת, חום, ירוק וצהוב וכן שילובים שלהם, אך בעיקר בירקרק, תכלת וורוד. מתגבשת פעמים רבות בתצורה של גושים או גרגירים. לעיתים מופיעה במושבות של גבישים מעוינים. נקראת כך על שם ג’יימס סמיתסון, מינרולוג אנגלי שחי בין השנים 1725-1829 שעל שמו נקרא גם המכון הסמיתסוני בוושינגטון (מוזיאון הטבע וההיסטוריה).
מידע גימולוגי:
בעלת מרקם חיצוני זגוגיתי. בגלל קשיותה הנמוכה ממעטים מאד לעשות ממנה תכשיטים. נוסחה כימית: (Zn(CO3 שילוב של אבץ, חמצן, ופחמן. מבנה התגבשות טריגונלי, וחיצונית מופיעה פעמים רבות כמעוין תלת-מימדי. הקשיות היא 5 בסולם של 1-10 והמשקל הסגולי הממוצע 4.4 גרם לסמ”ק. מרבצים שלה ניתן למצוא באוסטרליה, איזור הים התיכון, דרום-אפריקה ומקסיקו. מוצאים אותה לעיתים בחלקו העליון של מכרה בו כורים אבץ. עשויה להיות שקופה עד אטומה לחלוטין.
שימוש אנרגטי:
אבן עוצמתית המתאימה לתהליכים של שינוי. מרגיעה מאד בעת מסע אל הלא-נודע, בעיקר בתחילתה של תקופה חדשה כמו מעבר-דירה, גירושים או מעבר לארץ זרה.
היבט רוחני:
מחברת בצורה חזקה למימדים רוחניים. מחזקת יכולות תקשור וניבוי. משפיעה על החיבור בין הנשמה לנפש ובעלת השפעה ישירה וחזקה על נושאים רגשיים. מהדהדת את תדר האחדות (כולנו אחד) ועוזרת למשתמש בה להבין אמת זו ברבדים העמוקים ביותר.
היבט מחשבתי:
טובה לאנשים שנמצאים בעמדות בכירות ומקבלים החלטות מכריעות ומהירות כמו אנשי צבא בכירים, מדינאים ומנהלי חברות גדולות.
היבט רגשי:
כשחווים אתגרים קשים אחיזתה מרגיעה ותומכת, בעיקר ברמה הרגשית. נותנת עזרה אנרגטית ממשית במצבי לחץ.
היבט פיזי:
מתאימה לנמצאים בתהליכי גמילה מהתמכרויות, בעיקר לאלכוהול. נותנת חיזוק כללי למערכת החיסונית. בהנחה או נשיאה מחזקת ספיגת סידן לגוף ועוזרת לאזן איבוד סידן. הסמיטסונייט הצהובה מתאימה לסוגיות שונות של עיכול. בגרסה הכחולה-תכולה-ירוקה מתאימה באופן כללי לנושאים של אף-אוזן-גרון.