תיאור ומראה:
מתגבשת לרוב במושבות של גבישים מאורכים שיוצרים תצורות גיאומטריות מעניינות, לעיתים שתי וערב מרושת. הצבע הוא לרוב לבן או שקוף חסר-צבע, אפור, ולעיתים בגוון ירקרק או כחלחל. השם נובע מהמילה הלטינית ‘קרוסה’ שפרושה: ‘עופרת לבנה’. היא אינה נפוצה. ידוע שנעשה שימוש בעופרת מחומצנת בשביל פיגמנט לצבעים של ציירים כבר במאה החמישית לפני הספירה, כך שיתכן שהאבן היתה מוכרת כבר אז, אך שמה ניתן לה במאה ה-19 על ידי המינרולוג פרנסואה בודנט. מרבצים שלה נמצאו באירופה, בעיקר בסקוטלנד, אוסטריה, איטליה וצ’כיה וגם בארצות הברית ודרום-אפריקה.
מידע גימולוגי:
הנוסחה הכימית: PbCO3 כוללת: עופרת, פחמן וחמצן. מבנה ההתגבשות הקריסטלי הוא אורתורומבי ובמקרה של הקרוסייט נותן פריזמות מרובעות. אבן רכה בעלת נטייה להשבר, הקשיות היא 3-3.5 בסולם של 1-10. כבדה יחסית ומשקלה הסגולי: 6.58 גרם לסמ”ק.
שימוש אנרגטי:
זוהי אבן שמייצגת תהליכי אלכימיה, שהם בעצם תהליכים קסומים של שינוי שלא ניתן להסבירם מדעית. מצוינת למדיטציה, מתגברת את כמות אנרגיית האור בהילה כשאוחזים, עונדים או מניחים אותה על הגוף.
היבט רוחני:
האבן מגלמת במבנה שלה היבטים שונים של הגיאומטריה המקודשת, שהיא השפה הרוחנית היקומית הגבוהה ביותר. טובה לליוויי תהליכים אישיים של שינוי, החל מהרמה הרוחנית אל תוך חיי היום יום.
היבט מחשבתי:
הנוכחות שלה עוזרת לאזן את המחשבות, הרישות שלה מהדהד אנרגטית ומסייע לראות את המציאות בצורה צלולה וברורה. עוזרת באופן כללי לחזק את הפרופורציות. הנחת מושבה שלה על שולחן עבודה עשויה להועיל לתהליכי המחשבה של העוסקים במקצועות הדורשים חשיבה ריאלית: פיסיקאים, מתמטיקאים, סטטיסטיקאים וכו’.
היבט רגשי:
עוזרת לאזן את הגוף הרגשי, ומגבירה שמחה פנימית ויצירתיות. מדיטציה איתה עוזרת להתבונן בראייה רחבה בעיקר על מצבים שמובילים לכעס ודכדוך ולעשות התמרה לאותם רגשות קשים, מה שעשוי לחזק את המוטיבציה לעשייה.
היבט פיזי:
עוזרת לאזן את המוח הפיזי, להרגיע או להעצים את פעולתו בהתאם לצורך. מצוינת להפרעות קשב בכל גיל (Add/Adhd) אחיזתה מפעילה פיזית את הצ’קרות השונות ומחזקת את זרימת אנרגיית האור דרכן. שימוש בה לאורך זמן מעודד את הגוף להגיע למשקלו האופטימלי, בעיקר במקרים של עלייה במשקל שנגרמת עקב בעיות רגשיות.